SÅ kom då äntligen talet alla väntat på, och pratat om en hel vecka… Och vad sades i det? Jo nästan exakt det alla hade förväntat sig… Först var vi ner 2% på icke-nyheterna, sen bestämde sig marknaden för att köpa på talet, och nu är vi upp 0,4% på ickenyheterna.

Kul att höra en centralbankschef tvåla till landets politiker! Det är inte upp till centralbanken att lösa budgetproblem osv, kul! Han säger det alla tycker, undrar om politikerna lyssnar överhuvudaget, eller om de nu bara fokuserar på valet nästa år? Mycket tveksam till att vi får se krafttag i USA innan valet tyvärr…

Dagens glädjeämne? RIMM, som varit upp hela dagen, i skrivande stund ligger aktien +3,7%. Aktien omgärdas av många rykten, och är de sanna så ser vi snart kurser på över $50, annars får vi hoppas på kurser runt $35. Vid 27,80 ligger stödet, och det finns knappt några motstånd innan $35. (Enligt artikel i USA igår).

Magkänslan då? Jag säger ner, jag tror vi ska ner mer, Euro-problematiken är inte över. Vi kan inte räkna med lättnader i USA, har svårt att se vad som ska kunna lyfta börsen kortsiktigt. Tror vi får sikta in oss på att vi ska ner och testa stöden runt 860, eller kanske till och med 800 närmsta veckorna. Men samtidigt hoppas jag att jag har helt fel, ingen skulle bli gladare än jag om det började vända upp snart!

Nu är det helg, och medelhavsvärme, det firar vi med kräftskiva & barnkalas! På måndag tar vi nya tag på aktiemarknaden :-)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.