Warren Buffet är lite av en idol just nu :-) Trots att allt gått ner idag så har min portfölj ökat i värde! (Om man bortser från cirka 3000kr i förlust på dollarn). Beslutet att splitta Berkshires B-aktie togs igår, och idag genomfördes splitten.

Jag måste erkänna att jag blev lite “rädd” när jag loggade in på depån via telefonen och såg att depåvärdet var ner 23%…. Jag kände på mig att det var pga splitten självklart, men det blev ändå några få osäkra sekunder..

Nästa osäkerhet blev när jag såg att jag naturligtvis blivit överbelånad pga att värdet minskat med över 120.000kr i depån… Ringde Nordnet snabbt som attan och informerade, man vill ju inte bli tvungen at sälja några innehav pga splitten..

Oavsett vilket så gick aktien upp cirka 4% på en börs som i övrigt föll cirka 2%! Det är riktigt starkt, tror vi testar $80 inom en vecka om optimismen kommer tillbaka.

I övrigt så har innehaven inte rört sig så mycket idag, AstraZeneca fortsätter tuffa på uppåt, övriga innehav har fallit tillbaka lite, men inget uppseendeväckande.

Vad gäller dollarn så är jag envis av mig och tror fortfarande att den ska ner… Jag har köpt ytterligare lite dollar idag. Skulle dollarn gå i fel riktning över helgen och i början av nästa vecka så får jag erkänna mig besegrad av landet i väster och minska innehavet, men jag hoppas verkligen att det snart kommer en rekyl uppåt på börsen, och att det drar med sig dollarn ner en bit.

Google slog förväntningarna, och mottogs med att gå ner 4,5% på efterbörsen, det tycker jag, dels är “sjukt”, dels innebär ett litet köpläge i detta fina företag. Funderar på att ta en position i bolaget, tror att Google fortfarande är lågt värderat om man ser på lite längre sikt. Men men, vi får se imorgon (eller senare idag rättare sagt)…

Har som du ser ändrat utseende på sajten igen, men nu känner jag mig ganska säker på att jag hittat rätt. Jag har bytt tillbaka till Joomla, men hos en ny hostingleverantör, och jag märker hela tiden, varje gång jag är inne i admin-delen att “allt” är snabbare hos denna leverantör. Det är Binero jag bytt till, och det ångrar jag inte! Så, nu hppas jag kunna bygga upp sidan som jag vill ha den, och hädanefter ligger fokus på innehåll snarare än att mixtra med olika system osv…