astrazeneca_logo_building_12

En nyhet senaste veckan som intresserat mig är att AstraZenecas CFO, Marc Dunoyer som haft sin position sedan sommaren 2013 nu för första gången köpt aktier i Astra. Det är inte heller något litet belopp han handlar för utan cirka 10 miljoner kronor. 20.000 aktier. Detta i ett läge där man avfärdat Pfizer som köpare, aktien är på historiskt höga nivåer. Det är också väldigt nära handelsstoppet för insiders inför kommande rapport.

Säger inte att det är en klockren köpsignal, men intressant är det. Aktien står i cirka 497kr idag. Analytikerna har lite olika åsikter om aktien, men flertalet rekar aktien upp mot 550-580kr. Kanske kan bli en positiv överraskning i kommande rapport? Vågar vi dessutom hoppas på ett nytt bud från Pfizer under hösten/vintern? (Hoppas ur ett aktiespek-perspektiv, ur ett “Sverige-perspektiv” hoppas jag inte det, hoppas AZ fortsätter vara till viss del svenskt).

I övrigt så är det en spännande vecka med massor av statistik och uttalanden från riksbanker osv. Helt omöjligt att förutse utgången, men helt klart är vi på väg in i en mer osäker period, och Gunther Mårder är inte helt ute o cyklar när han påstår att vi har kanske 10-15% nedgång framför oss resten av året. Börsen är historiskt högt värderad nästan oavsett hur man räknar.