Jag diskuterade AstraZeneca för ett tag sedan med en av mina läsare, jag rekommenderade att man skulle ligga lågt, i alla fall att jag tänkte göra det, men efter det så har aktien stigit mer, nu börjar det dock bli ett intressant läge i aktien, och jag kommer nog att plocka in en del imorgon i den långa portföljen. Den platsar inte i den korta än, men snart kanske…

1. RSI har varit uppe över 80 i senaste uppgången, dvs 78% chans att vi når över den toppen vid nästa topp.

2. AstraZeneca har “sjukt” (roligt va?) mycket pengar, de kommer att dela ut massor de närmsta åren, alternativt köpa tillbaka aktier, oavsett vilket kommer de att vara en attraktiv placering för de som jagar direktavkastning.

3. Om börsen börjar bli lite skakig under året så är defensiva aktier som Astra populära igen, men skulle Börsen gå i taket även i år så kommer sannolikt Astra ha en tråkigare utveckling…

Här är en graf som visar på RSI och förra toppen.