AstraZeneca fortsätter slå marknadens förväntningar! Idag släppte man en rapport som slog förväntningarna på i princip alla punkter, man fick igår kväll också ett preliminärt positivt besked för ett nytt läkemedel av FDA, det slutgiltiga beskedet kommer i mitten av September. Det är en gigantisk marknad som öppnar sig inom hjärt-kärl-sektorn.

Bolaget har gått från nettoskuld till att under 2010 ha en nettokassa, det borgar för att återköpen kommer att kunna fortsätta (man höjer från 1 Miljard till 2 Miljarder i samband med rapporten idag), och utdelningarna kommer absolut inte att minskas, snarare höjas framöver.

Jag har köpt in en mindre post till portföljen.

Enquest pratas det mycket om, hela tiden. Det är ju en avknoppning av Lundin Petroleum. Jag har tittat på bolaget ett tag, och oljebolagen börjar ju gå bättre nu, och få högre rekar allt eftersom, jag köpte in en mindre post idag, och såg sen i eftermiddag att det ryktas om uppköp av kineserna. Jag sitter på Enquest långsiktigt, men kommer det ett uppköp så får jag ju en bra avkastning även kortsiktigt :-), vi får se, men jag köpte aktien för jag tror på bolaget, och framför allt på ett högre oljepris närmsta åren. Tror vi är uppe på $100 inom ett år igen.

I övrigt väntar jag mest på USA:s BNP-siffror nu. Är de positiva så säljer jag Bear, är de negativa så är jag glad att jag behållit Bear :-)