Vilken vecka!! Du som läser detta, känner du att du hänger med i svängningarna på börsen? I så fall, grattis! Själv tycker jag det är svårare än någonsin att veta vilket ben jag ska stå på…

Apple krossade återigen förväntningarna, men det har de visserligen gjort 13 kvartal i rad… Det är smart att lägga forecasten för lågt eftersom media då hela tiden pumpar ut budskapet att bolaget går bättre än väntat, men hur korrekt är deras guidningar egentligen? Tror inte de är det minsta förvånade över sina resultat, de hade nog snarare blivit förvånade om de hade prickat forecast…

 •  
  • Några higlights från rapporten
  • Cirka 80 miljarder SEK i vinst PÅ ETT KVARTAL!! – helt sjukt mycket pengar!!
  • AT&T halverade nästan försäljningen av iPhone jämfört med Q4, likaså övriga USA-operatörer.
   Börjar de tröttna på Apples framfart? De har ju utryckt oro tidigare, och nu verkar de satsa 
   mycket på Windows Phone & framför allt Android/Samsung. 
  • 500% ökning i Kina för iPhone
  • iPad-föräljningen kom in lite lägre än förväntningarna
  • Mac-försäljningen fortsätter öka.

Eniro då? Rubriken på DI.se på morgonen skvallrade om en bättre rapport än väntat… En timme senare var aktien ner cirka 22%? Folksam har dumpat innehavet, och bolaget guidar ner lite för helåret, men är det verkligen motiverat med över 20% lägre kurs på grund av detta?

Jag äger inga Eniro, men gillar ledningen i bolaget, och tror faktiskt att de kan få till en lyckosam turnaround på sikt. Säger absolut inte att man ska köpa, men tycker nog reaktionen är något överdriven?

I övrigt så har ju Ericsson, Volvo övertygat, inte minst Volvo som ju skrev upp prognoserna för lastbilar på helåret!

Bortsett från börsen så har ju Champions Leauge bjudit på stor underhållning i veckan! Inte minst Real Madrid-Bayern Munchen!! Vilken match!

Nu är det snart helg, och valborg, och 1a maj… Ha de bäst!