Följt Apples lanseringar ikväll, eller försökt kanske jag ska skriva. Deras streaming var ju helt värdelös??! Känns som att någon får sparken, förhoppningsvis redan ikväll. Det var ju stora snackisen fram till Apple Pay & Watch lanserades.

Men tillbaka till lanseringarna, fick följa dem via twitter istället för livestream.

iPhone 6 & 6 Plus.

Större & snabbare självklart, men snyggare? Tveksamt, ser ut som iPhone 3GS fast lite tunnare. Känns inte speciellt het jämfört med Samsung, Sony & LG på “Android-kanten”. Mjukvaran är ju absolut bättre än iOS7, men fortfarande inga widgets, och även om stora iPhone får 5,5 tum så fortsätter man med en grid av max 4 ikoner per rad. Nja. De är ju utöver detta svindyra! 16GB Plus kostar runt 7400kr om man får tro tidiga prisuppgifter på nätet. Och storleken större 8400kr (då får man 64GB). – Fler än jag som börjar tycka att telefonerna börjar bli lite dyra?

Apple Pay. 

Intressant satsning. Dock endast i USA. Känns som flera år innan den kan finnas i Europa. 2017? Swish med flera har fortfarande gott om tid att vidareutveckla sina tjänster i Sverige, Norden & Europa med andra ord. Det som dock är positivt är att många andra kommer få bråttom nu när Apple tagit sig in på marknaden.

Apple Watch

Spännande lansering, men? Batteritid på en dag? Inte vattentät? Ytterligare en typ av laddare? Nja tillåt mig tveka, med ett pris som startar på 3500kr ungefär så tror jag faktiskt inte denna första version blir någon succé. Dessutom är den ju inte speciellt snygg form-mässigt. Här tror jag Android Wear med sitt mycket bredare utbud kan sno en hel del kunder framöver. Dessutom – klockan lanseras först i början av 2015. Intressant koncept, men känns inte färdigt på långa vägar.

Nja – Saknar Steve Jobs!

Magkänslan säger att Apple “bara” blivit ett vanligt teknikbolag. De har tappat den magiska känslan för design och nytänkande. De värderas till ungefär 580 miljarder USD, Google till 400 miljarder USD, om 2-3 år tror jag Google är förbi Apple i börsvärde. Mjukvaran är vinnare i längden. 80% marknadsandel för Android kommer löna sig på sikt…