Apple slår (som vanligt) senaste kvartales förutspådda resultat, min missade att nå upp till de förväntningar analytikerna hade. Anledningen var färre sålda iPhones än väntat (cirka 47 miljoner jämfört med förväntade 48-49 miljoner), även iPads säljer sämre än väntat, men väldigt nära (22,9 istället för 23 miljoner). Även marginalen var lägre än väntat. Den var 38,6% jämfört med förväntade 39,5%.

Dessutom är deras guidning framåt svag. I kommande kvartal räknar Apple med en omsättning på 41-43$ miljarder. Analytikerna hade förväntat sig $45,6 miljarder. Aktien handlas ner mellan 4-6% på eftermarknaden i USA just nu. Vi får se var den öppnar imorgon, men mellan $480-$490 är nog rimligt.

Ja, vad ska man säga? Företaget tjänar pengar som gräs, men det behövs verkligen innovation för att få upp försäljningen till nya höjder…

Jag får fundera igenom mitt innehav imorgon, och se om jag ska ta en liten förlust på ngn procent och sälja, eller om jag ska avvakta. Jag tror dock jag säljer av, med denna rapporten så kommer aktien inte rosa marknaden närmsta tiden, och om BB10-eventet blir lyckat nästa vecka, och därefter MWC i Barcelona och diverse Samsung-event så kommer Apple få det tufft i pressen & på börsen under våren. Kan vi plocka upp aktien runt $450 innan April?