Är otroligt imponerad av Apples framfart! Har tyckt att de varit högt värderade länge, men nu börjar jag vackla! Senaste kvartalet var Apples vinst större än hela Googles omsättning!! Bolaget har nästan 100 miljarder dollar i kassan! De senaste satsningarna på mjukvara för att skapa böcker, och iTunesU (utbildningar över nätet) är klockrena. Bokapplikationen skapar förutsättningar för att “vanligt” folk ska kunna skriva böcker, publicera, och tjäna pengar på samma sätt som med dagens appar, en smart & spännande idé! Utbildningarna är om möjligt ännu mer geniala. Detta kan verkligen förändra sättet vi utbildar oss på över tid! Lägger vi sen till Apple-TV och deras satsningar inom det området kan man ana att företaget är på väg in (på allvar) i bokförläggarnas värld, precis som i utbildningsväsendet, och inte minst rakt in i TV-sofforna runt om i världen! Med den kassa de besitter kan de verkligen satsa stenhårt, och lyckas inom flera av dessa områden. En minst sagt spännane aktie!

Google gjorde ett bra kvartal, och även om analytikerna inte är nöjda, så tror jag detta är ett bra läge långsiktigt.

Ericsson är en annan aktie som jag gillar, ännu mer nu efter fallet på 15% i veckan. Visst var det en grov miss i Q4, men långsiktigt talar många faktorer till Ericssons fördel. Tror det är en mycket bra investering på några års sikt. En direktavkastning på cirka 4% är inte heller så dåligt.

Ratos byte i toppen är relativt okomplicerat i min värld, det kommer inte förändra något. Arne är fortfarande med och styr nya köp och försäljningar. Dagens nedgång ger ett bra köpläge, såg att Goldman Sachs köprekar till c:a 125kr i målkurs. Det är en bra och stabil utdelare och med en stundande försäljning av Anticimex så måste man påstå att företaget lyckats mycket bra med exits även i detta utmanande klimat!

Det var allt för nu, hoppas du har en bra torsdagskväll! Själv har jag en “manlig” förkylning, och tycker därför lite synd om mig själv :-)


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x