Mottagandet av iPhone5 har varit blandat bland analytikerna. Om man bortser från en något större skärm var nyheterna inte många. Frågan jag ställer mig är om denna modellen verkligen kommer hålla ett helt år? Det är ju redan nu vid lansering en telefon som ligger en bit bakom konkurrenterna, såsom Samsung.

Jag hade nog passat mig för att köpa Apple kortsiktigt. Långsiktigt är det säkert en bra investering, men aktien kan fall snabbt om försäljningen inte tar fart i den utsträckning Apple förväntar sig. iPhone står för 52% av Apples omsättning, och får alltså ett mycket stort genomslag på resultatet.

i övrigt så njuter man ju av att det är fredag, med en av årets största uppgångar, börsen slutade ju upp ungefär 2,5% idag!

Trevlig helg!

Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Det var lite konstigt att Apple inte kom med en starkare produkt än dem gjorde. Känns som att samsung drar ifrån precis som du säger.

Därför känns det så konstigt att man läser att Iphone 5 slår alla tidigare förköpsordrar. När den inte är bättre än Galaxyn

Anonymous
9 years ago

Vid 4S-lanseringen sålde de 4 miljoner första 3 dagarna, nu påstår de att antalet är 5 miljoner, men det har ju inte levererats så många. Det är ett spel för galleriet, och en del av den gigantiska marknadsförings-apparat Apple förfogar över tror jag.

Dessutom är ju marknaden större idag, än för ett år sen, därav blir volymerna större även om marknadsandelen inte ökar.

(I alla fall min uppfattning :-))

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x