Alliance Oil dök som förväntat på morgonen, gårdagens private placement landade på ett pris på 116kr/aktie. Det var därför ganska väntat att aktien sökte sig ner mot den nivån direkt på morgonen. Lite stöd kom under dagen efter ett uttalande från AOIL om att huvudägarna är långsiktiga och ser AOIL som det viktigaste och strategiskt viktigt innehav. Det tyder ju på att de inte kommer med fler stora försäljningar i närtid i alla fall. EFter försäljningen kontrollerar huvudägaren ungefär 37-38& av bolaget.

Portföljen klarade sig ganska hyfsat idag, trots raset på 6% i Alliance Oil. Dollarn stärktes en del, Clas Ohlson, Millicom, och inte minst Net Insight gick upp. NETI rekades ju av Nordea med målkurs 4,70kr. Det ger en potential på cirka 25% jämfört med dagens värdering.

Ratos gjorde ett mindre köp även idag, via ett dotterbolag i USA. Det är dock ett mindre förvärv och påverkar inte Ratos nämnvärt. 

Sålde det “extra” innehavet i Clas Ohlson som jag köpte på 97kr förra veckan. Sålde dem för 102.50kr. Blev en bra “tradingvinst” (cirka 6%). Resterande långa innehav ligger självklart orört. Ökade i Tele2 för pengarna jag sålde i Clas Ohlson. Tror att Tele2 inom kort är uppe runt 145kr. Ökningen i Tele2 är en kortsiktig trade, vill inte ligga för tung i något enskilt bolag, men tror att aktien har bra potential kortsiktigt.

USA verkar röra sig sidledes idag, RIMM är upp lite grann (cirka 0,7%), blir väl ganska trendlös avslutning ikväll, och sen styr väl Asien öppningen imorgon som vanligt. Tror dock inte på några större rörelser om inget oförutsett händer i natt. På torsdag är det dags för RIM:s rapport (höjpunkten denna veckan för min del, i ett börsperspektiv i alla fall…).

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.