Veckans första handelsdag går mot sitt slut. För stockholms del slutade det ju mycket positivt idag. Det är alltid roligt att logga in på depån och se portföljen vara upp mer än 1% totalt. (För 10 år sen ville jag gärna de 5% på en dag, men det speglar också risken i portföljen vid den tidpunkten…) Idag är jag nöjd med 1%… :-)

Positivt att insiders fortsätter köpa i Tele2. Idag köpte en styrelseledamot 100.000 aktier. Det har varit flera insiderköp senaste tiden, men analytikerna är splittrade, det finns självklart en oro för Ryssland (det gör det väl i alla bolag som opererar på den marknaden?), men med nuvarande kurs på 139 SEK så dels det ut 27 SEK om ngn månad. Det ger en kurs efter utdelning på 112 SEK, ordinarie utdelning är 6 SEK, vilket ger en direktavkastning på minst 5% nästa år om kursen inte ökar. Tele2 har dessutom sannolikt kapacitet att växla ut pengar i form av extrautdelningar även nästkommande år, så jag ser det som en möjlighet att köpa ett bolag som genererar bra direktavkastning, och starkt kassaflöde på mogna marknader (såsom Sverige), med en krydda i form av satsningarna i Ryssland. Vet dock inte vad en vettig målkurs skulle vara, alla operatörer i Norden är lågt värdeade i mina ögon…

RIM/Blackberry går upp lite igen från att ha fått en hel del stryk senaste dagarna. Rapporten kommer på torsdag kväll efter stängning i USA. Generellt tror jag estimaten är lite låga, och chansen att RIM överraskar positivt är större än att de gör det på den negativa sidan. Det kommer säkert en del nyheter om deras Tablet “Blackberry Playbook” också i samband med rapporten, och förhoppningsvis en lansering närmsta 1-2 veckorna. Snart är det också dags för “Blackberry World” som är RIM:s stora event. Där brukar det alltid presenteras nya terminaler, nya samarbeten och andra spännande nyheter, så jag tror att den närmsta månaden kan innebära många positiva nyheter runt RIM, därför ligger jag kvar med mitt (stora) innehav tills vidare. (Men som jag skrivit tidigare, vid 5-10% upp så säljer jag av en del, och ligger lång med resten).

Ratos köpte Finlands största Biograf-kedja idag. Mycket bra, kul att se att “Arne & Co” är på hugget. Verkar vara ett vettigt pris (10ggr 2010 års vinst). Man har ju trott att biograferna ska dö nu i snart 10-20 år, men som förälder till en 6 åring som jag är så måste jag säga att jag uppskattar verkligen att gå på bio med honom, och han tycker hela grejen med popcorn, stor filmduk, (3D till viss del) oh allt annat är mysigt, roligt & spännande. Jag tror att biograferna har en plats även i vårt framtida “On Demand”-samhälle. Däremot tror jag att DVD-formatet och alla andra hårda plastskivor är dödsdömda på 3-5 års sikt. Hoppas på fler affärer för Arne oh Ratos inom kort!

Investors EQT sålde Kabel BW till slut, målet var ju att aktien skulle börsnoteras, men de flesta har väl trott att Investor helst ville sälja utanför marknaden, speciellt eftersom introduktionen av ISS gick fel förra veckan. Såg ikväll att affären var klar och EQT fick cirka 28 miljarder SEK för affären. Vinsten ligger mellan 11-15 miljarder enligt DI.se.

Nu ser vi fram emot stängning i New York, och sen öppningen i Stockholm imorgon!

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.