Det är stora rörelser i enskilda aktier för tillfället, det är ju inget unikt just nu, men många aktier har gått upp 20-30% senaste kvartalet, samtidigt ligger många långt från toppnivåerna. Alfa Laval fick ett surt mottagande idag på rapporten, och aktien sjönk som en sten. Det jag tycker är lite kittlande med just den aktien är maktkampen mellan Tetra Laval koncernen och Wallenberg. Jag tror att ett utköp från börsen är fullt möjligt under 2012.

Tele2 gick också ner, men samtidigt delar de ut 13kr! Det är 10% i utdelning. Förra året delade de ut 27kr. Det är 40kr på två år!! Telekombranschen producerar stora och relativt stabila kassaflöden, och Tele2 lär fortsätta dela ut stora summor till ägarna. Jag har svårt att se någon större nersida i aktien, både kort & långsiktigt. (Detsamma gäller för övrigt Telenor också, som ligger på en direktavkastning på cirka 6%).

Grekland & Börsen då? Ja jag är skeptisk, visst, börsen har gått upp ordentligt, men jag tror absolut inte krisen är nära en lösning, tyvärr. Grekland kommer förr eller senare till en default, hoppas dock att de kommer överens med “Trojkan” ikväll, mötet som skjutits fram ska väl hållas under kvällen verkar det som. Oavsett så kommer Grekland fortsätta spöka, och när det väl släpper lite där så återkommer fokus på Portugal, Spanien & Italien, även Irland kanske… Nej, tror inte faran är över, och jag skulle bli mycket förvånad om börsen fortsätter mycket högra från dagens nivåer… Men som sagt, hoppas jag har fel :-)