Mitt sparande i aktier har primärt handlat om min depå på Nordnet fram tills nu, men jag planerar att börja månadsspara också för att långsiktigt bygga ytterligare värde, jag sprider dessutom riskerna och möjligheterna genom att använda varje nätmäklares starka sidor…

1. Nordnet, detta är och förblir basen i mitt sparande. Här ligger min depå som jag handlar frekvent med. (Kapitalförsäkring).

2. Avanza, här sparar jag numera i fonden Avanza Zero. Ett kontinuerligt sparande som jag kommer att bibehålla under lång tid framöver.

3. Aktieinvest, ett nytillskott. Jag kommer från Augusti månad börja månadsspara i aktier här, via “andelsorder” vilket innebär att man kan köpa för exakt ex 100kr istället för 1 aktie, det kan alltså bli ett innehav på 1,23 aktier i ett bolag eller liknande. Fördelningen på sparandet blir initialt såhär:

Värdepapper Andel %
H&M 10%
Kungsleden 7,5%
Volvo B 7,5%
Google 7,5%
Coca Cola 7,5%
Karo Bio 10%
Topo Target 10%
Precise Biometrics  10%
Vlas Ohlson 10%
Kinnevik B 10%
Betsson B 10%