Advent slutade med ett strömavbrott, som för så många andra. Tycker det stormat hela hösten, men då primärt på börsen… Inatt kom den “på riktigt” också :-) Har spenderat dagen hemma då dagis var strömlöst och minsta killen fick stanna hemma. Suttit och jobbat, och också haft möjlighet att kika lite på börsen. En riktig hausse på börsen idag! Kul!

I princip allt gick upp idag, mycket beroende på att “Black Friday” i USA gick bra i fredags. Det är ju startskottet för julhandeln “over there”. Idag fortsätter man med Cyber Monday, som är tänkt att få igång e-handeln inför julfirandet. Black Friday gick bättre än förra året och alla tog den köpglädjen som gisslan i letandet efter positiva signaler och handlade upp börsen 4% på det. Det har även cirkulerat rykten om att Italien kan få lån på 600 miljarder euro, och det var positivt (hur nu det kan vara positivt när ett land behöver den typen av gigantiska lån…).

Personligen tycker jag dagens uppgång var lite överdriven, och jag köpte faktiskt in lite XACT BEAR nu sista halvtimmen på 28,10kr. I min tradingportfölj är det just nu enda innehavet. Sålde av både Ratos & Hexagon i tradingportföljen med cirka 6% i vinst. (i långa portföljen har jag dock ökat lite senaste veckan).

Mitt månadssparande i Aktieinvest-portföljen kommer in i veckan, och börjar på allvar fundera på att flytta datumen för köpen där. Köper normalt sett vid tre tillfällen mellan 26-30 varje månad. Men börsen har en tendens att stiga månadens sista vecka. Det är i alla fall min känsla. Funderar på att lägga köpen mitt i månaden istället, men tills vidare får det ligga som vanligt.

December brukar vara en riktigt bra börsmånad, men vet inte riktigt hur den går i år? Jag är ju som jag skrivit innan, negativ till utvecklingen, men hopaps jag har fel i år, och att vi alla får se våra innehav stiga i värde så vi kan köpa ännu fler o dyrare julklappar :-)

Nu en kopp kaffe, kaffet var nog det jag saknade mest imorse när strömmen var borta… Kaffe är inte bra, men jag älskar det :-)


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Hej!

Hur har du fått in indexkurserna till höger?

Är det html-kod om du vill får du gärna dela med dig av den.

Kanonsida för övrigt

Ha det bra!

Anonymous
9 years ago

Hej,

Det är en plugin till Joomla som jag använder som CMS/verktyg.
Hämtar datat från Google Finance.”GK Stock” heter pluginen. (tror den är gratis).

Mvh Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x