Om aktietips.net

Mitt aktieintresse går tillbaka till 1997 egentligen, när jag hade fyllt 20 år.

Det var det året aktiedirekt öppnade sin mäklarverksamhet, och jag tillsammans med en god vän öppnade av varsin depå. Åren som kom därefter var ju som de flesta känner till benämda som “IT-bubblan”. Och ja, jag var med i racet! Jag har nog ägt de flesta aktier som var heta på den tiden, ägde Spray aktier när de steg från 800kr till över 2000kr bland annat.

Depån jag öppnade innehöll från start 20.000kr. Jag har ända sedan -97 jobbat med belåning, utan belåning är det omöjligt att tjäna pengar med så liten insats (enligt mig i alla fall). Senhösten -98 sprang jag på min hitills bästa affär någonsin, jag nosade upp ett litet företag som hette “Strand Interconnect”. Jag köpte på mig en del aktier utanför handelsplatserna, vi inofficiell handel. När de sedan noterades på dåvarande SBI-listan så toppade de på 22kr. Då hade jag köpt i några månader, små poster visserligen, men hade ett snitt på under 2kr totalt. Jag hade investerat cirka 22.000kr i aktien, två goda vänner som jag tjatat på hade också några tusen i aktien. Vi sålde allihopa över på över 20kr på introduktionsdagen, och efter det åkte vi till USA två gånger för pengarna faktiskt.

“Toppen på IT-bubblan” kom för min del i april 2000. Då befann jag mig i USA för andra gången på två år, och Ericsson toppade den dagen jag befann mig i Key Largo. Kommer fortfarande ihåg hur glad jag var den dagen :-). Därefter började raset, och jag som så många andra trodde i omgångar att “nu kan det inte bli billigare…” och “nu måste det vara köpläge”…

Man kan summera min tidiga aktiehandelsdagar med att jag började med 20.000kr, toppade på 760.000kr och efter “kraschen” hade ungefär 150.000kr kvar. Därefter har jag investerat mer i fonder, en del aktier, men inte med samma fokus som i slutet av 90-talet.

Runt 2003-2004 började intresset komma tillbaka mer och mer, och jag har sedan dess följt börsen dagligen med stort intresse. Jag har i alla år kört Nordnet, och använt deras Wintrade mobil mycket, jag reser mycket i mitt jobb och har inte möjlighet att sitta framför datorn på dagarna.

Jag har parallellt med mitt aktieintresse ett stort intresse för affärsutveckling och Internet som fenomen, det är därför aktietips.net finns idag. Jag har ägt domänen i många år, men först nu kände jag att det var dags att börja blogga lite om aktieintresset, och på sikt utveckla aktietips.net till en portal för aktieintresserade. (Som inte ägs av Nordnet, Avanza eller någon annan mäklare).

aktietips.net drivs inom ramen för mitt bolag “AK Business Development AB”. Läs mer om bolaget och kontaktuppgifter på www.akbd.se