Börsen fortsätter upp trots dålig makro. Idag kom visserligen bra hus-siffror från USA, men i övrigt har det inte varit speciellt övertygande siffror sista tiden. Men bolagen har lyckats skära ner ordentligt i sin personalstyrka, och därigenom lyckas de krama ur stora vinster nu när det vänder, och försäljningen återigen börjar öka. Volvo gör ju ett kanonresultat, likaså ABB.

Swedbank har både ljuspunkter och mindre bra delar i rapporten, men problemen i Lettland verkar ju i alla fall blåst över ganska snabbt. Räntenettot är ju däremot inte någon höjdare (det slog ju i alla fall inte förväntningarna). Rapporten var ju i alla fall totalt sett riktigt bra, och Swedbank kommer få många höjda rekommendationer efter detta. Intressant också att VD:n nämnde att bolaget på sikt är överkapitaliserat, det kan framöver ge fina utdelningar!

Mitt innehav i Bear har haft två dåliga dagar, minus 4,55% på investeringen just nu. Jag får se hur Ericsson går imorgon, jag ligger stilla tills vidare, har lite planer på att utöka innehavet, men känner att marknaden är för “Bullish” just nu. Jag ligger istället lugnt med kapitalet som inte ligger i Bear. Bull känns inte som ett alternativ eftersom det räcker med en dålig nyhet för att sänka marknaden, det känns så i alla fall… Men det är ett svårt läge, Makro är kass men bolagen går ju bra!!

Jag får börja titta på att köpa på mig lite aktier igen efter helgen, kan ju inte ligga utan aktier för länge… Det kittlar lite i “köp-tarmen” när man ser sina favoritaktier öka i värde… Dock fick Net Insight ett svalt mottagande, och jag förstår faktiskt inte riktigt varför! De har tagit 6 DTT-kontrakt i år, och senaste affären gjordes med Ericsson som partner i Polen. NETI har riktigt starka partners som Nokia Siemens, Ericsson mfl. Mycket intressant! Tittar på att ta en liten position i den aktien framöver faktiskt.

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Trevligt att du börjar skriva lite mer regelbundet :) Följer dina inlägg med stor intresse

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x