Ja, 10 år sen “Twin towers” föll till marken och USA attackerades på sin egen bakgård. Otroligt många minnen, och de flesta minns ju i detalj vad man gjorde den dagen för 10 år sen, såäven jag… Men ska inte tråka ut er med den historien, den är inte speciellt spännande.

Denna dag ska man verkligen passa på att ägna åt eftertanke, åt det som är viktigt i livet, familjen, vännerna osv. För min egen del så har jag tittat en del på TV idag (eftersom vi hade kvartersfest igår, och det blev en del Morgan… Captain Morgan :-), SVT har ju haft kanonbevakning och intressanta intervjuer hela dagen! Jag kände ingen som drabbades denna dag för 10 år sen, men blir lätt tårögd när jag ser reportagen om alla som drabbades. Det är en otrolig tragedi som drabbade det amerikanska folket, och hela världen!

Om vi ska fokusera på börsen en kort stund så tror jag att faktum att det inte hänt några attacker/attentat idag är positivt självklart, men frågan är om det påverkar nämnvärt. Alla utgår från att alla länder gör allt de kan för att hitta terrorister, och alla är säkert på högsta beredskap idag. Tror tyvärr börsen väljer att fokusera på Grekland & Tyskland istället. Tyskarna verkar ju förbereda för en grekisk betalningsinställelse. Och skulle det inträffa i veckan så kommer vi alla minnas även den dagen. Skulle gissa på att många banker faller 20-30% på ett sådant besked. Inte för att alla kommer gå i konkurs, utan för att alla blir livrädda för att eventuellt sitta md svartepetter, och banksystemet skulle sannolikt utsättas för en extrem press med likviditetsbrist och nervösa sparare som plockar ut pengarna från sina konton… Det kan bli hur jobbigt som helst tyvärr. Men, hoppas jag har fel och att Grekland lyckas lösa problemen… 

Det som oroar är de rykten som cirkulerar om att Tyskland förbereder för en grekisk kollaps, det hade de inte gjort om de inte trodde den var möjlig… Och Tyskland är ett av de länder som sannolikt har allra bäst insyn i den grekiska problematiken…

Att en tysk i ledningen för ECB hoppade av efter stängning i fredags är självklart inte heller positivt, även om det läckte ut redan på eftermiddagen och var den primära orsaken till att börserna föll så kraftigt sista timmarna i fredags.

Tycker inte jag hittar så mycket positiva tendenser inför veckan som kommer, men det är väl när det är som svartast de bästa köptillfällena kommer – Är det kanske i veckan de uppenbarar sig? Vi får se… Jag får väl hoppas att RIM & Precise utvecklas i rätt riktning, mina förhoppningar på Swedbank, H&M och andra bolag i portföljen är klart lägre…:-)

Rapportsäsongen är snart igång, och om det kommer vinstvarningar så kommer de sannolikt snart, kanske kommer det några varningar redan i veckan? Eller går bolagen så bra så de lyckas slå prognoserna även innevarande kvartal? Det kan vara så, men prognoserna lär inte andas någon större optimism… eller?

Som vanligt, en spännande vecka väntar!


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Det är naturligtvis sorgligt det som hände i New York den 11 sept.Men raporteringen från SVT är ganska partisk.Undrar när minnesprogramet om dom 100000 döda kommer

Anonymous
10 years ago

[quote name=NISSE]Det är naturligtvis sorgligt det som hände i New York den 11 sept.Men raporteringen från SVT är ganska partisk.Undrar när minnesprogramet om dom 100000 dödai Irak kommer.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x